Kiemelt bejegyzés

La Grotta Holidays utazási iroda hivatalos BLOG oldala

1065 - BUDAPEST Podmaniczky u. 6.  H-P 10:00-13:00

JUHÉ, NYARALUNK!

Külföldre? Akkor most hogyan?

A Külügyminisztérium hivatalos bejelentése szerint a magyar állampolgárok mentesülnek a karanténba vonulás kötelezettsége alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, így például Horvátországból, Szlovéniából, Olaszországból, Görögországból, Bulgáriából, valamint az EU-n kívüli Szerbiából érkeznek haza!


Bár a külföldre utazás egyéni felelősség, egyéni döntés, a döntés meghozatalában, úti céljának kiválasztásában szeretnénk Önöknek segíteni, több évtizedes tapasztalatunkkal, és az adott országokból első kézből szerzett információinkkal. Ezért hoztuk létre ezt a blogot is, hogy Ön otthonról, kényelmesen tájékozódhasson az utazását érintő újdonságokról!



Mire lehet a határon számítani?

Horvátország:

A horvát hatóságok, a Horvát Köztársaságba beutazni szándékozó külföldi állampolgároknak javasolják, hogy adataikat előre töltsék fel az https://entercroatia.mup.hr/ honlapon keresztül. Azon utasoknak, akik az említett honlapon adataikat előre feltöltik, a határon nem kell külön várakozniuk az adatszolgáltatás miatt. A regisztrációs felület elérhető magyar nyelven is.

Horvátországba utazás előtt hivatalos konzuli információk erre a linkre kattintva érhetőek el!

Szlovénia:

Magyarországról karanténmentesen utazhatnak Szlovéniába a magyar és szlovén állampolgárok, és ugyancsak karanténmentes beutazás lehetséges a magyar és szlovén állampolgároknak Szlovéniából Magyarországra. Minden határátkelő járható.

Szlovéniába utazás előtt hivatalos konzuli információk erre a linkre kattintva érhetőek el!

Mire lehet számítani a horvát és szlovén üdülőhelyeken?

Szállodák, éttermek és apartmanok:
* a szállodákban is be kell tartani az előírt távolságot
* az éttermekben szellősebben helyezik el az asztalokat (min. 1,5 m két asztal között), ezért  az étkezések is több, előre meghatározott időben lesznek
* Svédasztalos ellátás esetén, az ételeket plexivel vagy üvegfallal választják el a vendégektől, melyek mögött a felszolgáló személyzet szolgálja ki az utasokat. Az ételeket az utas kívánságnak megfelelő mennyiségben teszik ki a tányérra, abból és annyiszor, amennyit a vendég kíván. Az italok (ahol azt tartalmazza az ellátás), szintén kiszolgálók segítségével kapják meg a vendégek
* maszk csak a zárt területeken ajánlott
*az ott tartózkodás alatt Ön dönt a szoba takarításról és törülköző cseréről
* a szállodák közös helyiségeiben, látható helyeken kézfertőtlenítő áll rendelkezésre
* recepció előtt a megfelelő távolságtartás kötelező, és korlátozzák az egyidejűleg ott tartózkodó személyek számát is
*a szállodai nyilvános toaletteket még gyakrabban fertőtlenítik, mint eddig, természetesen ott is megtalálhatóak lesznek a kézfertőtlenítők. A szárítógépeket folyamatosan cserélik majd le papírtörlőkre.
* apartmanokat továbbra is tiszta, fertőtlenített állapotában adják át. Az ott tartózkodás ideje alatt mindenki maga gondoskodik a tisztaságról, mint ahogy eddig is. Kivéve az üdülőtelepeken, ahol eddig is és továbbra is, meghatározott időnként lesz takarítás.

Strandok és medencék:
* strandokon és a medencéknél a nyugágyakat szintén megfelelő távolságra helyezik el egymástól (kivéve, ha egy család többet is igénybe vesz). Ahol ez lehetséges, ott a strand bejáratánál kihelyezik az előírásokat (német, angol nyelven), és időnként hangosbemondón keresztül is figyelmeztetik a strandolókat.
* 1,5 méteres távolság betartása a tengerben fürdőzőkre is vonatkozik! 😊
* a strand üzemeltetői számára kötelező a nyugágy fertőtlenítése minden alkalommal, minden vendég után.
* a saját törülközőjét is 1,5 m távolság megtartása mellett lehet letenni a partra

Kint tartózkodás
*napfény, tenger, csodás tájak, mesés lagúnák, ínycsiklandó ételek, frissítő italok, életvidám és barátságos emberek
* ez az, amit semmilyen járvány nem változtatott meg és nem tudott elvenni tőlünk!

Éljen a nyár, éljen a napsütés, éljen a tenger!